Sociaal werkers - Welzijn De Meierij (2024)

  • Activiteiten
  • Zorgen voor naasten
  • Maatje voor een maatje
  • Jongerenactiviteiten
  • Maatschappelijke projecten

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hoi, ik ben Caroline Geenen en sinds 2017 werkzaam bij Welzijn De Meierij.

Ik ben onder andere werkzaam als opbouwwerker in Schijndel en Sint-Oedenrode. Verder coördineer ik Vervoer op maat en de Eropuit bus en ondersteun ik de cursus activiteiten.

Als opbouwwerker ben ik te vinden bij diverse activiteiten in de wijken van Schijndel en Sint-Oedenrode waarbij ik de vrijwilligers van deze activiteiten ondersteun waar nodig. Ook bij vragen uit de wijken van Schijndel en Sint-Oedenrode kan ik ondersteunen. Ik zit daarom ook niet op één locatie, maar ben te vinden bij Welzijn De Meierij in ’t Spectrum en op Odendael, maar ook de diverse dorps en wijkhuizen of gewoon op straat. Heb je vragen voor je buurt of voor jezelf, dan ben je bij mij aan het goede adres. Bellen, mailen, appen, het kan allemaal!

Bij Vervoer op maat brengen we inwoners van Schijndel van A naar B met inzet van vrijwilligers. Met de Eropuitbus maken we uitstapjes naar leuke activiteiten met onze eigen bus!

Geen dag en ontmoeting is hetzelfde en die diversiteit vind ik het mooiste aan het werk. Ik zou ook niets anders willen doen!

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hallo, ik ben Ciska van Harten en ik werk sinds juli 2018 als sociaal werker bij Welzijn De Meierij, voornamelijk in Schijndel.

In het DigiTaalhuis Meierijstad zet ik me in om basisvaardigheden van volwassenen op het gebied van taal, reken en digitale vaardigheden te vergroten. Dat doe ik samen met partners zoals bijvoorbeeld de gemeente, Ons Welzijn, de bibliotheek en vluchtelingenwerk. We organiseren cursussen en activiteiten voor zowel autochtone Nederlanders als mensen met een migratie-achtergrond.

Ook begeleid ik mensen voor wie werk soms een brug te ver is naar vrijwilligerswerk of een andere activiteit. Ik probeer daarbij zoveel mogelijk aan te sluiten bij de vraag, interesses en talenten van iemand. Hierin werk ik samen met het gemeentelijke project PIM (Participatie in Meierijstad) en Welzijn op Recept. De laatste is een samenwerkingsverband met huisartsen.

Tot slot heb ik taken op het gebied van kwaliteit en zorg ik ervoor dat we om de twee jaar weer gecertificeerd worden voor het Kwaliteitslabel Sociaal Werk.

Het is mooi als je werk het verschil kan maken in iemands leven. Daarnaast is werken bij Welzijn De Meierij allesbehalve saai, geen dag is hetzelfde!

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hallo, mijn naam is Hanneke van Weert en ik woon in Sint-Oedenrode.

Heel lang geleden, ben ik ooit begonnen als jongerenwerker bij de BWI in Sint-Oedenrode. Na zeven jaar deze functie te hebben vervuld was het tijd voor iets anders en ben ik gaan werken als preventiewerker bij Novadic-Kentron met de doelgroep jongeren van 12 tot 24 jaar. Een paar jaar geleden ben ik gevraagd om voor het meidenwerk in Sint-Oedenrode en Schijndel een collega te vervangen, die met zwangerschapsverlof ging. Ik vond het zo leuk om weer terug te zijn in dit werk, en uiteindelijk werden mijn uren uitgebreid.

Momenteel werk ik een deel van mijn uren, als meidenwerker in Schijndel bij Bizzi. Vanuit mijn functie vind ik het mooi en bijzonder om contact te leggen met meiden met een rugzakje, de vertrouwensband te versterken en door middel van laagdrempelige activiteiten en contact ze bewust laten worden van hun eigen ik. Het kost soms veel geduld, vertrouwen en tijd, maar om dit proces met hen mee te mogen maken en ze zien groeien, meer zelfvertrouwen te zien krijgen, geeft enorm veel energie. Stiekem ben ik ook heel trots op de meiden.

Samen met mijn andere collega’s jongerenwerk in Sint-Oedenrode en Schijndel, vormen we een hecht team, gaan we nieuwe uitdagingen aan en is geen dag hetzelfde.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hallo, als één van de sociaal werkers van Welzijn De Meierij wil ik mij graag voorstellen. Mijn naam is Inge Schouwink, woonachtig te Schijndel en al sinds 1992 werkzaam als sociaal werker bij eerst Projekt Anders Werken, Brede WelzijnsInstelling Het Palet en nu bij Welzijn De Meierij.

Als rode draad door mijn werkzaamheden in Schijndel loopt het werken met vrijwilligers. Vrijwilligers die echt de inhoud van het sociaal werk kleur geven met hun kwaliteiten en inzet. Van het schenken van een kopje koffie of thee, het begeleiden van een cursus tot het meedenken over het beleid van Welzijn De Meierij en de uitvoering daarvan. Stuk voor stuk fijne mensen die het werken voor mij als sociaal werker grote voldoening geven. Samen werken we aan mooie nieuwe projecten zoals het maken van werkstukken in de werkplaatsen van De Sok, het inloopspreekuur van onze financiële inloop Geld & Zo en de Taalhuisactiviteiten. Zij maken het mogelijk dat wij invulling kunnen geven aan projecten als armoedepreventie, taalontwikkeling en sociale activering. Hierdoor kunnen kwetsbare mensen ondersteund worden zodat zij deel kunnen nemen aan (maatschappelijke) activiteiten en in contact komen met andere mensen.

Momenteel ben ik ook in Sint-Oedenrode werkzaam voor een aantal activiteiten zoals de budgetmaatjes en de uitrol van het project Geld & Zo. Ook merk je dat vrijwilligers een grote invloed hebben op de manier van werken. Het is fijn om in samenwerking met collega-organisaties deze werkzaamheden vorm te geven.

Ik werk in een team met enthousiaste collega’s. Door het vertrek van een aantal oudere collega’s hebben wij een aantal nieuwe jonge gezichten in ons team. Zij brengen een frisse wind mee in onze organisatie. Het is fijn om samen de werkzaamheden van Welzijn De Meierij vorm te geven.

“Als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken”.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hoi, mijn naam is Jack Elbers en ik woon in Asten. Inmiddels ben ik alweer enkele jaren actief bij Welzijn De Meierij als sociaal werker.

Mijn hoofdtaak is jongerenwerk. Sinds 2014 ben ik actief in Sint-Oedenrode. Binnen het jongerenwerk verricht ik diverse taken. Zo ga ik regelmatig de straat op om hanggroepen te bezoeken, ben ik regelmatig aanwezig op school, maar draai ik ook mee tijdens de open inlopen van jongerencentrum Honk1224 en de maandelijkse activiteit “Effe Niet’ voor jonge mantelzorgers.

Het leuke aan mijn werk vind ik dat geen enkele dag hetzelfde is. Ik vind het belangrijk dat jongeren op een veilige manier op kunnen groeien en hun eigen plekje in de maatschappij hebben. Daarom wil ik jongeren ook graag ondersteunen en coachen in het opgroeien in de huidige maatschappij. Of het nou is door het helpen met het vinden van werk of een opleiding, het laten ontdekken van nieuwe talenten of door het bieden van een stukje ontspanning aan jongeren. Jongeren zien ontwikkelen en groeien vind ik een van de mooiste dingen van mijn werk.

Samen met mijn collega’s binnen het jongerenwerk zijn wij er voor de jongeren van Meierijstad.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Hoi allemaal, als een van de medewerkers van Welzijn De Meierij wil ik me graag voorstellen. Ik ben Jasper Ondersteijn, woonachtig te Sint-Oedenrode en alweer verschillende jaren in dienst van Welzijn De Meierij.

Op dit moment werkzaam als jongerenwerker vanuit jongerencemtrum Bizzi te Schijndel. Ook kun je me vinden op het Elde Collge, buurtsport en op straat.Dit doe ik gelukkig niet alleen, met fijne collega’s bij Welzijn De Meierij en jonegernwerk Meierijstad zijn wij er voor de jongeren.

Bij het jongerenwerk kun je het verschil maken voor een jongere, door een vertrouwensband te ontwikkelen om van daaruit jongeren te stimuleren tot deelname aan activiteiten of werk. De jongeren stappen zien nemen en zichzelf verder ontwikkelen is iets waar ik veel voldoening uit haal. Ik vind het leuk om samen met collega’s en stagiairs in Bizzionze laagdrempelige avondinloop te draaien en om nieuwe projecten op te zetten voor jongeren rondom thema’s zoals werk vinden, alcohol- en drugsvoorlichting en social media. Ook vind ik sportieve en preventieve activiteiten organiseren erg leuk.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hallo allemaal!Mijn naam is Jelle van der Burgt en woonachtig in Zeeland.

Sinds februari 2022 ben ik werkzaam als sociaal werker binnen het jongerenwerk. Ik werk voornamelijk vanuit HONK1224 in Sint-Oedenrode, maar ik ben ook te vinden in de BIZZI in Schijndel.

Als jongerenwerker ben ik er om jongeren een extra steuntje in de rug te geven wanneer zij dat nodig hebben. Doordat ik ben opgeleid als sociaal maatschappelijk dienstverlener kunnen de jongeren bij mij terecht met vragen op het gebied van wonen, werk, inkomen en regelingen.

Ervoor zorgen dat jongeren de juiste keuzes maken en hun toekomst verbeteren, maakt voor mij het werk als jongerenwerker heel dankbaar.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hoi hoi, mijn naam is Katja Marges-van der Doelen.

Ondertussen al ruim 13 jaar werkzaam in het Sociaal domein en sinds juni 2022 actief voor Welzijn de Meierij. Van origine Brabantse, echter de afgelopen 14 jaar in Rotterdam gewoond en werkervaring opgedaan als Sociaal Werker binnen de GGZ, Ouderenwerk en Gezinswerk. Begin 2021 ben ik terugverhuisd naar Brabant, Schijndel welteverstaan, samen met mijn man en zoontje. Toen ik medio april/mei de vacature voor ‘Sociaal Werker’ van Welzijn de Meierij voorbij zag komen, de kans gegrepen om hier aan de slag te gaan.

Ik ben per juni 2022 gestart binnen de organisatie, met als aandachtsgebieden ‘Welzijn op recept’, ‘Dagbesteding’, ‘Mantelzorg’ en ‘Thuis met Vrijwilligers’. Divers, maar met de overlap dat er allerlei hulpvragen zijn waar ik op inspring, bij ondersteun en oplossingen help te realiseren. Mijn passie is werken met en voor mensen. Ik ben dan ook echt een ‘mensenmens’. Voor mij is een (werk)dag geslaagd als ik een luisterend oor heb kunnen bieden, iemand een glimlach heb kunnen bezorgen, een stukje eenzaamheid heb kunnen wegnemen. Vol enthousiasme ben ik aan de slag gegaan en hoop veel werkplezier te mogen beleven binnen Welzijn de Meierij.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hallo allemaal, mijn naam is Kira Broekmans en ik ben vanaf juni 2022 werkzaam als sociaal werker bij Welzijn de Meierij.

Mijn aandachtsgebieden zijn met name VVE en de taalontwikkeling bij (jonge) kinderen. Hieronder vallen bijvoorbeeld de projecten de VoorleesExpress en Digithuis.

Het vergroten van leesplezier van kinderen en het geven van handvaten aan ouders om taal, (voor)lezen en boeken een plek te geven in het gezin. Om daar als coördinator, samen met vele vrijwilligers, een bijdrage aan te mogen leveren, daar word ik heel blij van.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hoi, mij naam is Lotte van der Heijden en ik woon in Schijndel. Dit is ook de plaats waar ik vooral werkzaam ben.

Als sociaal werker voor ouderen en mantelzorgers ben ik pas begonnen bij Welzijn De Meierij. Ik ben benieuwd naar wie en wat ik mag ontmoeten. Misschien jou wel?

Thema’s die bij mijn werk horen zijn o.a. dementie, eenzaamheid, rouw en verlies en mantelzorg. Dit zijn levensthema’s waar eenieder op een bepaalde manier in zijn/haar leven mee in aanraking komt. Daarom is het zo belangrijk om aandacht daarvoor te hebben.

Zingeving vind ik heel belangrijk in mijn leven en dat vind ik hier bij Welzijn de Meierij. Oudere mensen die zich na een bezoek aan de dagbesteding toch een beetje minder eenzaam voelen, mantelzorgers een luisterend oor kunnen bieden, aanspreekpunt zijn voor vrijwilligers zodat zij hun (vrijwillige) werk goed kunnen doen zijn taken waar ik mijn liefde, creativiteit en enthousiasme in kwijt kan. Aandacht voor elkaar om ieders wereld zo prettig mogelijk te maken.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Beste lezer,

Ik ben Patty Brullemans, 34 jaar en sinds september 2021 werkzaam bij Welzijn De Meierij. Dit doe ik sinds 1 januari in de rol van assistent sociaal werker. Ik ben werkzaam in Sint-Oedenrode en Schijndel.

Mijn taken bij Welzijn De Meierij bestaan uit het coördineren van huiskamer de Stek, ondersteunen bij de coördinatie van onze creatieve cursussen, het meer bewegen voor ouderen en de Eropuit-bus. Zo voer ik bijvoorbeeld gesprkeken met mogelijk nieuwe deelnemers voor huiskamer De Stek en onderhoud ik contact met de vrijwilligers die De Stek begeleiden. Ook kunnen docenten en deelnemers van de cursussen met vragen bij mij terecht. Wat het werken voor mij leuk maakt is dat er geen dag hetzelfde is en ik vaak ’s ochtends nog niet weet hoe mijn dag eruit gaat zien.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hai, mijn naam is Yvette Straetmans en werk sinds een aantal maanden weer bij Welzijn de Meierij, dus wellicht dat sommigen van jullie me al kennen.

Als sociaal werker hou ik me momenteel voornamelijk bezig met ouderen en mantelzorg. De projecten waar ik actief bij betrokken ben is Thuis met Vrijwilligers, Maatje voor een maatje, Welzijn op Recept, individuele begeleiding, en activiteiten rondom dementie. Ik werk zowel in Sint-Oedenrode als Schijndel.

Het mooie van mijn werk vind ik het gevoel dat ik krijg iets te mogen betekenen voor mensen. Zowel voor de vrijwilligers als de mensen thuis. Ik hou van de verbinding, maak graag tijd voor een gesprek. Mijn collega’s zijn een belangrijk onderdeel van de werkvreugde, we staan over het algemeen hetzelfde in het leven, namelijk: er zijn voor een ander.

Ik werk parttime, zodat er ook voldoende tijd overblijft voor mijn leven thuis met twee kinderen in Uden.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hallo allemaal, graag stel ik mij even aan jullie voor. Ik ben Manon Kuipers en ik woon in Heesch.

Ik ben bij Welzijn De Meierij terecht gekomen doordat ik een collega mocht vervangen die met zwangerschapsverlof ging. Hierna was er gelukkig ruimte voor mij om te blijven!  

Als sociaal werker ben ik momenteel werkzaam in Schijndel voor met name de doelgroepen ouderen en mantelzorgers. Zo ben ik betrokken bij de dagbesteding, waarvoor ik onder andere de vrijwilligers coördineer en intakegesprekken verzorg met mogelijke nieuwe deelnemers. Daarnaast is het ondersteunen van mantelzorgers een belangrijke taak binnen mijn takenpakket. Ook zijn wij bezig met een heel mooi project wat Welzijn op recept heet. Hierbij proberen we weer een beetje kleur aan te brengen in het leven van de mensen die (via de huisarts) naar ons doorverwezen worden. 

Ik vind het heerlijk om mensen te kunnen helpen. Soms is er maar een heel klein zetje nodig waardoor mensen net op een andere manier naar hun situatie gaan kijken en daardoor opeens wél weer de mogelijkheden zien. Ik blijf het bijzonder vinden wanneer mensen belangrijke gebeurtenissen uit hun leven met mij willen delen. Belangrijk daarbij is natuurlijk dat het lukt om iemand op zijn of haar gemak te stellen. Oprechte interesse hebben in je medemens mag daarbij niet ontbreken denk ik. Ik wil graag naar mensen luisteren en ben bereid te helpen waar mogelijk. Het grootste compliment is dan ook wanneer men aangeeft dat ze echt iets aan de gesprekken met mij hebben gehad. Daar doe ik het voor! 

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Ik ben Monique Zivanovic, jullie sociaal werker met een flinke dosis passie voor vrijwilligerswerk in Meierijstad!

Dagelijks bevind ik me tussen de vele vrijwillige teams die in Meierijstad te vinden zijn. Ook bij onze eigen welzijnsorganisatie staat het bol van de vrijwillige inzet.

Bij Vrijwilligerspunt Meierijstad is ons vrijwillige team dé matchmaker tussen vrijwilligers en organisaties. En met dat team mag ik dagelijks samenwerken.

Trots ben ik op alle groepen vrijwilligers waarmee wij dagelijks inwoners ondersteunen in dát wat zij nodig hebben. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat zij zich niet alleen gewaardeerd voelen maar ook weten dat hun inzet serieus genomen wordt. Ik richt me dan graag op ons eigen vrijwilligersbeleid en geef dat een stevige boost, samen met collega’s in het team die hier ook erg gedreven in zijn.

Buiten onze open deuren zet ik me in voor connecties in Meierijstad zodat we samen de impact van vrijwilligerswerk vergroten. Ik adviseer organisaties en instanties over zaken als waardering, sociale veiligheid en netwerken. Ik denk mee, geef informatie, organiseer en verwijs door.En dat met heel veel plezier.

Kan ik iets voor jou betekenen? Neem dan contact met mij op of wandel binnen bij Welzijn De Meierij!

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hallo, graag stel ik me aan jullie voor, mijn naam is Nelleke Zomer en woonachtig in Schijndel.

Sinds april 2015 ben ik werkzaam bij Welzijn De Meierij als sociaal werker. Ik heb taken op verschillende gebieden, denk aan het ondersteunen van mantelzorgers, het coördineren van de niet-geïndiceerde dagbesteding en het Steunpunt Vrijwilligerswerk in Sint-Oedenrode.

Wat houdt dit dan in, hoor ik je denken? Nou, bijvoorbeeld het contact met nieuwe deelnemers voor de dagbesteding, het afstemmen met de vrijwilligers die de dagbesteding begeleiden. Maar ook het voeren van intakegesprekken met nieuwe vrijwilligers en het ondersteunen van de vrijwilligers die bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk werken. Het geven van informatie en advies aan mantelzorgers en senioren en contacten onderhouden met andere professionals in zorg en welzijn. Ook ben ik samen met collega Jack verantwoordelijk voor de jonge mantelzorgersgroep ‘Effe niet’ en bieden we hen een maandelijkse ontmoetingsavond aan.

Het mooiste en leukste aan mijn werk vind ik dat je veel kunt betekenen voor de ander. Soms alleen al door naar iemand te luisteren of een paar tips te geven. Ook is geen één dag hetzelfde en weet je vaak niet hoe een dag verloopt, dat vind ik fijn werken.

Als sociaal werker ben je de verbinder tussen mensen en organisaties en ga je uit van de kracht en niet de klacht!

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Assistent sociaal werker

Hoi iedereen,

Ik ben Loes Steert, een nieuw gezicht bij Welzijn De Meierij. Ik ben woonachtig in Uden, samen met mijn man en kinderen.

Per februari 2023 werk ik bij Welzijn De Meierij als assistent sociaal werker. Mijn werkzaamheden binnen de organisatie zijn het assisteren en het coördineren van de Huiskamers in Schijndel, Blinden- en slechtziendenbijeenkomsten, vervoer (de Eropuit-bus) en de Zoete inval.

Dit zijn de werkzaamheden waar ik erg blij van word. Met het belangrijkste doel: mensen kunnen helpen!

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Ik ben Carien van Eijden (62) en woon in Eindhoven.

Bij Welzijn de Meierij ben ik actief als opbouwwerker. Dat betekent dat ik veel bij mensen thuiskom. Maar ook bij organisaties als een wijkraad, een buurtvereniging of bij verschillende activiteiten in de dorpscentra. Je kunt mij vooral tegenkomen in Sint-Oedenrode, in Nijnsel en Boskant. Mijn werk doe ik met passie en plezier en ben voor veel te bevragen.

Wil je een initiatief starten in je wijk of wil je meedoen aan een activiteit, bel of mail me dan. Dan kijken we samen wat ik voor je kan betekenen. Natuurlijk ken ik ook mijn collega’s en weet ik bij wie jouw eventuele vraag thuishoort.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hallo,

Mijn naam is Edwin Voets en ik ben een echte Schijndelnaar. Na 21 jaar als sociaal werker in Sint-Michielsgestel gewerkt te hebben nu de overstap naar mijn eigen dorp.

Mijn passie ligt vooral in het verbinden van mensen met elkaar in de wijk. Maar ook dat de bewoners zich een belangrijk onderdeel voelen van het dorp/wijk. Verder vind ik het mooi om te zien hoe vrijwilligers zich elke dag weer inzetten om voor een ander wat te betekenen. En dat we zo in de dorpen elkaar helpen en versterken.

Ik heb altijd graag in dorpen gewerkt en doe dat nu met veel plezier hier voor Welzijn De Meierij. Mijn aandachtsgebied ligt vooral op Olland en de Bloemenwijk in Schijndel, maar zal soms ook wel in andere gebieden te zien zijn. Dit onder andere als één van de ‘wijkaanpakkers’, die bezig zijn in onze gemeente met o.a. energiearmoede.

Hiernaast ondersteun ik in Schijndel de Klussendienst en Repaircafé. Mooi dat deze diensten er zijn en vooral de vrijwilligers daarin zo hun best doen, met liefde voor de medemens, om een ander te helpen.

Ben een persoon die vooral een doener is, met zijn poten in de slijk, en daarom ook zoveel mogelijk in de wijken bezig zal zijn. Kom je me tegen, spreek me gerust aan!

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Een goeiendag, sinds 1 juni 2021 ben ik als jongerenwerker actief binnen Welzijn De Meierij, bij deze een klein woordje over wie ik nou ben. De naam is Rein Bouwmans en al bijna heel mijn leven woonachtig in Schijndel.

Zelf ben ik als jongeren bij het jongerencentrum Honk1224, in Sint-Oedenrode vaak aanwezig geweest, hier kwam ik binnen bij Jasper Ondersteijn, die nu mijn collega is. Het Jongerenwerk is mij een tijd geleden op het pad gekomen, en heb deze uitdaging met beide handen aangenomen, waar ik me graag sterk voor maak voor de jongeren van Meierijstad is voornamelijk kunst en cultuur activiteiten, dit in combinatie met talentontwikkeling.

Persoonlijk merk ik dat ik zelf heel erg veel energie krijg als ik wat kan betekenen voor de jongeren, veelal ben ik te vinden in en rondom BIZZI, maar je zou me zomaar ergens anders kunnen treffen. Door mijn zeer brede interesses in het leven kan ik de jongeren een brede kennis bieden van verschillende zaken, maar zo ook de juiste advies en tips voor het leven.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hallo, mijn naam is Sietse Willems en ik woon in Son en Breugel.

Ik werk sinds begin 2021 bij Welzijn de Meierij als Jongerenwerker in het HONK1224 in Sint-Oedenrode. Hier komen jongeren van 12 tot 24 binnen als ze tips nodig hebben, een gesprekje willen of als ze gewoon even van huis weg willen zijn.

In het jongerencentrum ben ik bezigmethet beheer, dit houdt in dat ik ervoor zorg dat het netjes is en bijvoorbeeld inkopen doe wanneer dit nodig is. Ook organiseer ik af en toe wat activiteiten en zorg ik ervoor dat het allemaal goed verloopt als er jongeren binnen zijn.

Ook help ik mee met het MET-project, dit project geeft jongeren een kans om hun creativiteit los te laten gaan in iets wat ze leuk vinden. Hier krijgen ze ook een kleine vergoeding voor. In HONK1224 hebben een aantal jongeren bardienst gedraaid als hun MET-project.

Het is vooral heel leuk om te zien hoe de jongeren zichzelf kunnen zijn en daarin ook verder kunnen ontwikkelen.

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Hallo, mijn naam is Wilco van den Berg en ben sinds 2020 sociaal werker bij Welzijn De Meierij.

Naast coördinator van de buurtbemiddeling ben ik ook opbouwwerker in Wijbosch, Nijnsel en een deel van Schijndel. Op deze manier kan ik me inzetten voor datgene wat ik belangrijk vind; dat iedereen prettig kan wonen en leven. Met buurtbemiddeling proberen we conflicten tussen bewoners op te lossen.

Vanuit het opbouwwerk ondersteunen we bewoners(groepen) en initiatieven. We denken mee, geven informatie, organiseren en verwijzen door waar we kunnen. Het geeft voldoening als iemand door onze ondersteuning weer vooruit kan.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk om voor maatschappelijke belangen op te komen, dit doe ik in overleggen met de gemeente en andere partijen. Mocht je vragen of ideeën hebben dan mag je me altijd mailen of bellen!

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Sociaal werker

Heei, aangenaam. Mijn naam is Ida van Geffen en ik ben woonachtig in het gezellige Brabant.

Sinds het begin van 2024 werk ik met plezier bij Welzijn de Meierij als opbouwwerker. Je kunt mij voornamelijk tegenkomen in Sint-Oedenrode en Nijnsel. Daarnaast ben ik ook betrokken bij de opvang voor Oekraïense vluchtelingen.

Wat ik het liefste doe, is met inwoners in gesprek gaan om erachter te komen waar de behoeftes, kansen en talenten liggen. Om vervolgens aan de slag te gaan met deze aspecten en te bouwen aan een mooie samenleving. Dit doe ik mede door (bestaande) buurtinitiatieven te ondersteunen en werk ik nauw samen met sociale partners om het beste uit een buurt en een inwoner te halen.

Heb je talenten of goede ideeën die gehoord of gezien moeten worden, aarzel dan niet om met mij contact op te nemen.

Mijn motto’s:
‘Het leven is een groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen.’
‘Alles wat je aandacht geeft groeit, dus geef aandacht aan hetgeen dat jij wilt laten groeien.’

Volg een handmatig toegevoegde link

Volg een handmatig toegevoegde link

Jongerenwerker

Hi hi, Mijn naam is Nina Voets! Sociaal- en jongerenwerker in Schijndel en Sint-Oedenrode.

Binnen gemeente Meierijstad ben ik werkzaam als jongerenwerker. Dat betekent dat mijn kwaliteiten worden ingezet voor jongeren tussen de 12 en 24 jaar, van alle culturele achtergronden.

Vanuit eigen talenten en ervaring is het mijn taak om ingang te vinden bij deze doelgroep. Hier haal ik veel plezier uit! Doordat er afwisselend verbinding ontstaat via sociaal contact, open inlopen, op straat en activiteiten. Het contact met jongeren geeft mij voldoening wanneer de persoon of groep zich veilig, gezien en gehoord voelt. Mijn energie voor dit werk vloeit voort uit daadkracht. Het is voor mij belangrijk dat jongeren gestimuleerd worden naar onafhankelijkheid en zingeving, zodat zij zo veel mogelijk voldoening halen uit hun eigen leven!

Je kunt mij vinden in en om het jongerencentrum Bizzi of Honk1224. Daarnaast ben ik aanwezig tijdens buurtsporten, meidenwerk en meidenactiviteiten en in één van de opvangcentrums voor nieuwkomers, gericht op jongeren en participatie.

Mijn collega’s en ik zetten onszelf in voor de jongeren doelgroep. Het is fijn om binnen dit team te leren! De dynamiek biedt veel afwisseling en past nauwkeurig, met alle vragen die betrekking hebben tot de leefwereld van de jongere. Samen creëren we een passend aanbod!

Sociaal werkers - Welzijn De Meierij (1)

Contact

073 – 5441400
info@welzijndemeierij.nl

Privacy

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Organisatie

Jaarbeeld 2022

Bezoekadressen

Steeg 9F
5482 WN Schijndel

Odendael 3
5492 CT Sint – Oedenrode

ANBI status

Klik op het logo voor meer informatie.

Sociaal werkers - Welzijn De Meierij (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 6283

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.